×
Home Fotogalerij Hand- voet- en oorafdrukken Urnen en herinnerings-beelden Engelenkindjes en overleden kinderen Memory Butterfly Gezichtsafdrukken en dodenmaskers Persoonlijke beelden en vormgeving Procedure en werkwijze Veel gestelde vragen Gastenboek Contact - Links

Stiltebeeld

Hand-, voet- en oorafdrukken

Gipsen babyvoetjes
Menu
Babyoortje in zilveren lijstje

baby oortje van gips
in zilveren lijstje


“Een hand vol herinneringen geeft houvast ” schreef een vader en opa in mijn gastenboek na het verlies van zijn volwassen zoon. Samen met zijn kleindochter en haar zieke vader besloten zij bij leven een handafdruk te laten maken en een deel van de crematie as uiteindelijk in de bronzen handafdruk te bewaren. Tot op de dag van vandaag is het een gekoesterd beeld en ervaart de (klein)dochter het als heel waardevol om met de bronzen hand van haar vader in haar schoot televisie te kijken.

Gipsen peuterarm op sokkel

gipsen peuter arm
op marmeren sokkel

Wanneer je een dierbare verliest is er een sterke behoefte aan een herinnering, een plek of een voorwerp om te kunnen gedenken.

Het maken van een persoonlijke hand- voet- of oorafdruk levert een tastbaar en uniek beeld op waarvan er geen tweede is.

Een hand vol herinneringen geeft blijvend houvast

 Een hand vol herinneringen
 geeft blijvend houvast

Zo'n afdruk is een letterlijke 'handtekening' van de dierbare en een sieraad in huis. Het besluit tot het maken van een handafdruk kan zowel bij leven als na een overlijden. Wanneer er gekozen wordt voor een bronzen afdruk na een overlijden kunt u daarbij dus zelfs overwegen om wat as van de overledene te bewaren in het beeld. U heeft dan een heel persoonlijk beeld als aandenken in uw huis staan in plaats van een veel anoniemere en onpersoonlijke urn.

Het beeld is niet direct herkenbaar als urn en dit wordt pas duidelijk wanneer de nabestaanden daar zelf iets over willen vertellen.

Bronzen voetje

detail bronzen voetje

Het maken van afdrukken wordt zorgvuldig gedaan met gebruik van huidvriendelijke materialen en is op elke locatie mogelijk.
Het afgieten neemt, met afdekken en opruimen inbegrepen, wel enige tijd in beslag. Er verandert niets aan de persoon wanneer er een afdruk gemaakt wordt. U kunt daarna nog gewoon afscheid nemen .

Babyhand

Afdrukken kunnen in 3D en in het platte vlak worden gemaakt