×
Home Fotogalerij Hand- voet- en oorafdrukken Urnen en herinnerings-beelden Engelenkindjes en overleden kinderen Memory Butterfly Gezichtsafdrukken en dodenmaskers Persoonlijke beelden en vormgeving Procedure en werkwijze Veel gestelde vragen Gastenboek Contact - Links

Stiltebeeld

Urnen en Herinneringsbeelden

Bronzen hart urn
Menu
Mannenvuist gips

Gipsen mannenvuist
op gelakt hout met uitsparing voor as
in de onderarm

Hand of lichaams afdrukken zijn een waar 'sieraad' in huis of op de begraafplaats.
Het 'verpersoonlijkt' de vormgeving van de voor iedereen zo bekende urn
en hoeft niet meteen meer als 'urn' herkenbaar te zijn.
Wanneer u as in zo'n afdruk thuis bewaart heeft u een mooi persoonlijk beeldje thuis staan zonder dat dit meteen een wat droevige sfeer oproept. Immers, wanneer u dat niet wilt, hoeft uw omgeving niet persé te weten dat u hierin as bewaart.

Herinneringsbeeld

Model,
herinneringsbeeld
aan een gebeurtenis

Het is ook een mogelijkheid om meerdere afdrukken van eenzelfde handafdruk of beeldje te maken voor alle leden van de familie. Naar wens kan hier dan ook wat as in verwerkt worden. De rest van de as kan dan op een zorgvuldig gekozen, dierbare plaats uitgestrooid worden, of worden bijgeplaatst in een familiegraf.

Bronzen hand als urn

Na een ongeluk, schonken dierbaren deze handafdruk aan moeder en weduwe

Stiltebeeld kan in opdracht een afdruk van uw dierbare maken. Dit kan al gewoon bij leven, tijdens ziekte, of na een overlijden. Dit kan uitgevoerd worden in gips, giethars, was of brons (andere materialen in overleg).

Los van een lichaamsafdruk bestaat er natuurlijk ook de mogelijkheid om een ‘op maat gemaakt beeld’ te laten maken. De vormgeving, het materiaal en de ideeën gaan geheel in overleg met uw wensen. Ook hierbij kan de mogelijkheid gecreëerd worden om as of een haarlok in het beeld te bewaren.

Twee askamers in een beeld, broer en zus.