×
Home Fotogalerij Hand- voet- en oorafdrukken Urnen en herinnerings-beelden Engelenkindjes en overleden kinderen Memory Butterfly Gezichtsafdrukken en dodenmaskers Persoonlijke beelden en vormgeving Procedure en werkwijze Veel gestelde vragen Gastenboek Contact - Links

Stiltebeeld

Gastenboek

Voetafdruk
Menu

Uw opmerking hier

Lindsay    23-04-2024
Op 18/10/2023 is onze zoon van 15 heel plots overleden bij een noodlottig ongeval. Ik vroeg aan de begrafenis ondernemer of het mogelijk was om een afdruk van zijn hand te kunnen laten maken. Daar wist hij een zeer geschikte vrouw voor. En daar stond Monique een dag later.
Ze heeft ons op een hele fijne, rustige manier door het emotionele proces heen geholpen om afdrukken te maken van zijn hand. Uiteindelijk hebben we ook de mogelijkheid gekregen om er eentje van onze 4 kinderen samen te laten maken en eentje van onze zoon met ons.
Tijdens het proces van de afdrukken gieten en verwerken zijn we volledig op de hoogte gehouden. Het zijn 3 prachtige afdrukken geworden waar we veel steun aan hebben.
Nu staan ze in onze vitrinekast, de jongste zoon maakt geregeld voor zijn broer iets en dan leggen we dat in zijn hand. Het helpt voor mij om op verdrietige momenten zijn hand vast te kunnen pakken.
Ik heb nu zijn hand verkleind naar 2 cm in het zilver om mijn nek hangen. Zelf was ik niet op het idee gekomen maar het resultaat is prachtig. Het geeft mij steun om zijn hand overdag als ik niet thuis ben vast te nemen. En alle kleine details zijn zichtbaar.
Monique wij zijn heel dankbaar dat we in contact zijn gekomen met jou. We zijn je eeuwig dankbaar
Arno    01-04-2024
16 april 2023 Ons zoontje Jason is op 6 jarige leeftijd overleden wat een enorm verdriet met zich mee bracht. Nu hebben we helaas nog een dochtertje wat de zelfde ziekte heeft als Jason. Ook zij zal op jonge leeftijd te komen overlijden. Wij wouden graag een manier hebben om ze altijd samen te laten zijn. Nu kwam onze uitvaart begeleidster met Monique. We hebben onze ideeën gedeeld met haar en zijn samen tot het idee gekomen om een hart van brons te laten maken (zie hoofdpagina bovenaan) en deze van binnen in 2 aparte kamers te laten opdelen zodat we als ons dochtertje komt te overlijden ze weer samen kunnen zijn. Daarnaast hebben we van beide kinderen hun voetje in het brons laten drukken zodat ze beide duidelijk hun eigen kant hebben. Monique heeft ons helemaal mee genomen in het proces wat heel fijn en mooi was. Hierdoor hadden we ook echt het gevoel dat we er zelf bij waren. Waardoor we er een heel goed gevoel aan over hebben gehouden. Super lieve vrouw en wat een kwaliteit van werk
Karen    26-02-2024
Afgelopen zomer...geheel onverwacht moest ik mijn vader afgeven. Mijn vader was voor mij een heel bijzonder man. Een man die enkel wilde geven en nooit wilde nemen. Een man die geduldig was en doorging tot het af was. Een man die overal aan durfde beginnen, zeker aan dat waar anderen het opgaven. Mijn vader was enorm handig. Heel toevallig had hij ook grote en erg sterke handen, ondanks het feit dat hij niet erg groot van gestalte was. Ons papa zijn handen, ik hield ze vast toen we hem moesten laten gaan. We namen nog snel een foto. Toen ik later uitsprak dat ik ons papa zijn handen wilde laten afgieten omdat ze voor mij symbool staan voor wie hij was, die gulle gever die alles kon, sprongen mijn broers meteen op de kar. Zij hadden, hoewel nooit uitgesproken, hetzelfde gevoel. En toen vond ik Monique via het internet. Ze zat er niet mee om tot in Kalmthout te komen. Ikzelf kijk nog met zoveel warmte terug op al de handelingen die we samen bij ons papa hebben uitgevoerd. Ik die als dochter nog even voor hem mocht zorgen. Die momenten samen met hem. Het gesprek met Monique en de manier waarop ze ons papa bleef aanspreken bij zijn naam. Het zijn herinneringen die met helpen door de moeilijke momenten. Hijzelf zou het vele werk dat komt kijken bij het maken van handafdrukken allemaal maar zotjes vinden, daarvoor was ons papa veel te bescheiden. Dat maakt ook dat we hem zo koesteren uiteraard. Nu hebben we als drie kinderen allen een linker- of rechterhand van ons papa, ieder van ons koos voor een andere uitwerking. Monique beluisterde onze wensen en zorgde ervoor dat we zeker waren van ons besluit. Ons mama heeft de originele mal. Een tastbaar symbool, perfect op maat gemaakt, volledig naar onze wens, zodat we elk in ons eigen beeld de vader herkennen die we in hem zagen. We zijn allen heel blij met ons onvervangbare gedenkbeeld.
Jeroen en Annemieke    02-12-2023
Wij zijn in juli onze tweeling verloren met bijna 32 weken zwangerschap. Via het ziekenhuis kregen we toen de gegevens van Monique. Ze kon snel langs komen en heeft afdrukken van de handjes en voetjes gemaakt. We hebben zowel een beeldje als hangers voor een ketting laten maken en zijn er heel blij mee. Ook hoe Monique ons in het proces op de hoogte gehouden heeft met alles wat er gebeurde. Er wordt met alles heel integer en liefdevol omgegaan door Monique. Heel dankbaar zijn wij.
Alexia en Tom    20-11-2023
Onze zoon van 2,5 jaar is in juli plotseling overleden. We hadden via het ziekenhuis een bericht gehad dat er een optie was voor gipshandjes. We zijn erg blij dat we hiervoor gekozen hebben. Monique kon snel bij ons langs komen en na een paar weken kregen we de eerste voorbeelden van de handjes. Wat was dat mooi en ontroerend om te zien. Na een paar maanden konden we de handjes ophalen. Monique hield ons op de hoogte via de app, hoe ze alles deed en wat de volgende stappen waren. Bedankt Monique voor het mooie resultaat!
Nikki    28-07-2023
Vorig jaar is mijn vader plotseling overleden. Ik wilde graag een handafdruk van ons samen. Monique kwam op zeer korte termijn bij ons langs om de afdruk te maken. Monique werkt netjes en zorgvuldig. Na afloop is er niets meer te zien van het maken van de afdruk. Naast het maken van de afdruk maakt ze ook tijd en ruimte voor het verdriet, de persoon en het verhaal achter de persoon. Heel fijn. Monique stuurt al snel na het maken van de afdruk foto’s zodat je tussendoor goed op de hoogte gehouden wordt van het proces. In eerste instantie is er een gipsafdruk gemaakt die ik al snel mocht ophalen. Daarna heeft ze de handafdruk ook in brons gegoten, zodat het kan dienen als urn. Ik mocht aanwezig zijn bij het bronsgieten, en mocht later ook zelf op locatie de afdruk vullen met het as van mijn vader. Daarna werd de afdruk vakkundig gesloten en geperfectioneerd naar mijn wensen. Het hele proces is gedetailleerd vakwerk. Monique weet heel goed wat ze doet en neemt je het gehele proces mee in iedere stap die ze zet om tot een perfect beeld te komen. Na het ophalen van het beeld heeft Monique ook meermaals laten weten aan ons te denken. Uit de lieve en mooie berichten blijkt dat Monique een enorm goede en betrokken luisteraar en vakvrouw is. Als je iets heel kwetsbaars, persoonlijks uit handen moet geven dan ben je bij Monique zeker aan het juiste adres. Ontzettend blij en dankbaar voor het mooie beeld dat we hebben ontvangen. Het is je geld meer dan waard! Veel liefs, Nikki
Familie van der Toorn     20-07-2023
Afgelopen november zijn onze tweeling meisjes met 20 weken geboren. In het ziekenhuis zijn gipsen afdrukjes gemaakt en we wilden deze graag zo goed mogelijk bewaren omdat gips toch kan afbrokkelen. Na zoeken kwamen we terecht bij Monique en wat heeft ze ons goed begeleidt in het hele proces. We vonden het best moeilijk om de gipsen afdrukjes achter te laten omdat het een van de weinige dingen is die we van onze meisjes nog hebben. Maar wat waren ze in goede handen. We konden de afdrukjes zelfs na het maken van de malletjes gelijk weer op komen halen en Monique had ze in twee prachtige doosjes gedaan. Ook zijn we bij het brons gieten aanwezig geweest en dat was heel bijzonder om te zien. Monique neemt alle tijd en heeft ons in elke stap meegenomen waar wij heel dankbaar voor zijn. Wij hebben nu twee prachtige plaatjes met de hand en voet afdrukjes van onze meisjes. Bedankt Monique en wat breng je veel troost bij ons verlies.
Inky Engelen    21-05-2023
Ik vind het moeilijk om op te schrijven wat ik elke ochtend voel als ik de studeerkamer van mijn lieve man binnenloop, het is moeilijk om in woorden te brengen wat ik elke ochtend voel …..wanneer ik het beeld van onze beide handen in mijn handen neem.
Mijn man overleed 27 februari ….ik wist meteen wat ik wilde maar wist niet hoe….gelukkig had mijn uitvaart ondernemer Monique eerder benaderd voor families en kon ze meteen contact leggen.
De hand van mijn man in de mijne ….voor altijd samen…dit troost mij . Ik ben zo ontzettend dankbaar voor alles wat ze voor mij heeft gedaan. Zoveel respect en empathie, en de warme communicatie door het hele proces was erg fijn. Thank you Monique ….thank you .
Angelo en Anita     21-12-2022
Hele mooie afdrukjes van onze overleden zoon Ivar, een handje en voetje. Monique draagt hier zo veel zorg aan, en zo mooi afgewerkt dat wij nog een mooie herinnering hebben aan onze mooie zoon.
Nicole Kuperus    06-10-2022
Na het overlijden van mijn vader moest ik op zeer korte termijn op zoek naar iemand om mijn laatste wens voor hem in vervulling te laten gaan. En daar was Monique. Met alle liefde, aandacht en respect heeft zij ervoor gezorgd dat ik een prachtige blijvende herinnering heb aan mijn vader.
Nogmaals dank! En ik zal je waar ik kan aanbevelen!
Alissa Voorhorst    19-09-2022
Beste Monique,
Ons prachtige beeld met onze drie handen staat bij ons in de woonkamer! Dit is ons zo dierbaar en wij zijn er zo blij mee. Wij zijn je zeer dankbaar.
Bram Doris Milan van der Linden    10-07-2022
Lieve Monique,
We zijn heel blij met de mooie hand van pa/opa die we nu in huis hebben.
Het is zo bijzonder geweest hoe alles gelopen is. Met zoveel liefde heb je de handafdruk gemaakt bij pa. Niks was te veel en je hebt het met veel rust en respect samen met ons gedaan.
We hebben genoten van de vele appjes en foto's waarin je ons steeds op de hoogte hebt gehouden hoe het ging met de afdrukken dit gaf ons veel rust.
Je doet je werk met veel liefde en passie bedankt voor dit bijzonder kunstwerk.
Swen, Willeke en Lexi     13-05-2022
Een jaar geleden kwam je bij ons langs, om voor altijd een herinnering te maken van onze stil geboren dochter Nowi.
We kozen voor voetjes en handjes in 3D en een ketting hangertje van haar voetjes.
Het hangertje is nog geen moment van mijn hals geweken, onze dochter van 2,5 benoemd ook vaak als hij niet goed hangt. Ze vindt hem ook prachtig.
Het lijstje met de 3D voetjes en handjes staat in een kast waar we elke avond het lampje aan en uit doen en Nowi welterusten zeggen.
Voor altijd dankbaar voor deze tastbare herinnering.
Familie Teunissen    24-01-2022
Enorm waardevol is het werk dat Monique doet. Ze reageert snel en liefdevol en werkt met heel veel passie. Helaas hebben wij gebruik mogen maken van Stiltebeeld voor onze met 39 weken stil geboren zoon maar wauw, wat een bijzondere tastbare herinnering kregen we ervoor terug. Zó gedetailleerd, zó echt. Het voelt heel erg fijn om onze bronzen 3D afdrukjes vast te kunnen houden. De beeldjes nemen je eigen warmte over waardoor het vasthouden nóg echter voelt. Het geeft ons heel erg veel troost. Wij vonden de aanwezigheid, het contact, het praten en alle uitleg heel erg fijn en troostend. Monique luistert aandachtig, is meelevend en neemt de tijd. Ze ging erg respectvol en liefdevol met onze zoon om en we werden stap voor stap mee genomen in het proces wat de betrokkenheid vergroot. Wat veel werk en wat een ambacht en wat een kwaliteit.  De vier opa's en oma's van onze zoon kozen ook voor een afdrukje, zij werden net zo liefdevol ontvangen door Monique en meegenomen in het proces. Ook zorgde Monique ervoor dat we vóór de uitvaart wisten of de beeldjes, de ruwe gipsen afdrukjes, gelukt waren waardoor we er zeker van konden zijn dat we de mooiste afdrukjes zouden krijgen. Als er iets mis was gegaan konden er namelijk nog opnieuw afdrukjes worden gemaakt voordat de uitvaart was geweest.  Wij kregen gelukkig de tip over Stiltebeeld (ook zo'n mooie en toepasselijke naam) van vrienden want wij kenden deze manier van herinneren niet net zo als onze omgeving. Wat zou het mooi zijn als iedere uitvaartondernemer van deze unieke manier van herinneringen laten maken weet zodat een ieder die wil, de keuze heeft!  Wat hebben wij enorm veel steun aan onze speciale tastbare afdrukjes ter herinnering van onze zoon! Van onschatbare waarde...
Monique, onwijs bedankt!! 
Hella    09-01-2022
Beste Monique, hartelijk dank voor de mooie handafdruk van onze schoonbroer.
Ook namens zijn gezin heel veel dank.
Je manier van werken en communicatie is als heel troostend ervaren.
Annabella en Bram    28-12-2021
In een hele moeilijke tijd vonden we een stukje troost. Ook omdat we zo goed zijn meegenomen in het hele proces. We hadden echt het gevoel dat we er in mee werden genomen. Uiteindelijk een geweldig mooi eindresultaat. Waar wij heel dankbaar voor zijn.
AC    13-12-2021
Wij zijn ontzettend blij met de afdruk van de hand als laatste tastbare herinnering. Monique regelt alles keurig en je hebt hier zelf geen omkijken naar. Wij werden erg goed op de hoogte gehouden van het hele proces en konden dit stap voor stap volgen hierdoor. Wij hebben hier een zeer positieve ervaring aan overgehouden en zullen Monique ook zeker bij iedereen aanraden. Ontzettend bedankt voor alles!
Rody en Sara Lamper    02-10-2021
Lieve Monique,
wat zijn we jou dankbaar voor alles wat je voor ons hebt gemaakt en gedaan. Het was zo spannend om onze Joes aan een onbekende over te dragen maar wat ben je met veel liefde en respect met hem omgegaan.
Je hebt ons in iedere stap die je hebt genomen meegenomen. We hebben alles kunnen volgen en kunnen zien hoe moeilijk en bewerkelijk het hele proces is.
Ook al hadden we je liever nooit ontmoet, dat wij Joes zijn handjes en voetjes kunnen vastpakken, zijn voetjes om mijn nek hangen maar bovenal dat we iedere dag over zijn bolletje kunnen aaien is het meest waardevolle wat er is. Je hebt voor ons het mooiste aandenken gemaakt wat we ons konden wensen.
Nogmaals heel erg bedankt voor alles, je bent een prachtig mens.
Zoals we al eerder zeiden: hopelijk tot nooit meer ziens!
Liefs,
Rody en Sara (Papa en mama van Joes)
Ouders van Bo    03-06-2021
Wat zijn wij ontzettend blij en dankbaar dat we deze mooie, tastbare en dierbare herinnering aan ons dochtertje Bo hebben. Toen ze overleden was is Monique gelijk naar de uitvaartondernemer gegaan om nog een afdrukje van haar handje te maken. Tijdens het hele proces heeft Monique veel aandacht en liefde besteed aan het maken van het beeldje, en hoe ze ons op de hoogte hield was werkelijk fantastisch!!! In de zware periode keken we steeds weer uit naar een nieuwe update, en het resultaat is nog mooier geworden dan we gehoopt hadden. Ook heeft ze heel goed meegedacht over het al dan niet vullen met as. Ze heeft een schroefdopje gemaakt in het handje waardoor de as nu een mooie bestemming heeft. Eeuwig dankbaar zijn we je hiervoor.
Dankjewel Monique!
Susan en Anna Roosma    21-05-2021
Wat zijn wij enorm blij dat wij met Monique contact kregen. Monique kwam met winters weer met alle liefde naar ons toe in Friesland om op de valreep nog een prachtige afdruk van mijn overleden vader te maken. Het is een prachtig en waardevol beeld geworden. Monique is een oprecht lieve en meelevende vrouw die prachtige herinneringen creëert.
Dankjewel Monique!
Gijsje Voorburg    18-05-2021
Dag Monique
Graag wil ik je laten weten dat ik heel blij ben met de hand-urn en het sieraad daarvan. Ik werd steeds tijdens het hele ontwerpproces uitgebreid geinformeerd en hartelijk en met medeleven ontvangen. Ook door de mensen van de bedrijven waarmee je samenwerkt werden we hartelijk ontvangen. Steeds stond de koffie klaar. Met name het opgieten van de hand maakte grote indruk en ook de ontvangst bij de juwelier in Gouda was zonder meer welkom. Het eindresultaat is ernaar!
Kortom: een hartelijk dankjewel. Ook van Liesbeth en Jan.
Ik kan je recht uit het hart aan iedereen aanbevelen.
Groetjes en liefs, Gijsje Voorburg
Natanja de Jong    24-04-2021
Monique heeft afdrukjes van de handjes en voetjes van onze zoon gemaakt. Ze zijn mooi geworden, met fijne details. Monique is zorgzaam en met passie te werk gegaan. Bedankt voor de mooie herinnering aan onze zoon.
Groetjes Tim en Natanja
Elisa en Amber    13-04-2021
Na het te vroeg geboren worden van onze zoon Sylven (22weken) wilde wij graag een mooi en speciaal aandenken aan hem. Zo kwamen we bij Monique terecht. Wat een lieve, vooral zorgzame vrouw. Ook naar onze kleine man was ze erg voorzichtig maar lief. Dit voelde enorm goed. We hadden aardig wat ideeën wat we graag wilden. Dit konden we allemaal bespreken en het werd geregeld. Van elke voortgang stuurde Monique netjes een foto en als wij op- of aanmerkingen hadden konden wij dit zeggen. Sylven heeft een gepersonaliseerd doosje gekregen, en daarin alles wat wij hadden aangevraagd. Dit natuurlijk netjes en met zorg van elkaar verpakt. Ook hebben wij zijn gezichtje van gips, dit zou een uitdaging kunnen worden maar dit lukte Monique perfect. Ook de sieraden zijn erg mooi geworden, precies zoals we wilden.
Onwijs bedankt Monique!
Ronnie    24-01-2021
Wij zijn Monique heel dankbaar voor de mooie gipsafdrukken van onze overleden zoon. Heel knap gedaan! Verder ook goed op de hoogte gehouden van het hele proces. Meelevende, lieve vrouw! groet Ronnie en Aline.
Inge    17-01-2021
Beste Monique, Wij willen je graag hartelijk bedanken voor het prachtige bronzen beeld dat je voor ons hebt gemaakt. Vorige jaar maart overleed geheel onverwachts mijn man en vader van onze 3 zonen.
Via begrafenisondernemer Coppens zijn we met jou in contact gekomen. Je hebt een afdruk van zijn hand gemaakt en ons een bijzondere tastbare herinnering gegeven. Je hebt ons geweldig op de hoogte gehouden van het gehele proces. Daarnaast heb je ons de ruimte gegeven om het beeld te kunnen maken tot wij eraan toe waren. Ik wist helemaal niet dat er zulke mooie herinneringsbeelden van overledenen gemaakt konden worden. Ik zal je zeker aanbevelen bij anderen. Nogmaals dank voor alles, evenals de fijne en meelevende contacten.
Daphne    17-12-2020
Heel dankbaar dat we iets tastbaars hebben van onze zoon Joy. Dat heeft Monique super gedaan. Erg blij dat ik haar gevonden had en dat alles heel goed verliep.
Dank je Monique!
Angela    29-10-2020
Op 23 december 2019, is mijn partner en vader van onze 2 zoons op 53 jarige leeftijd plotseling en geheel onverwachts overleden aan een hartstilstand. Wij wisten dat zijn wens was om gecremeerd te worden en zijn as uit te strooien. De kinderen en ik wilde graag een klein beetje as bij ons houden. Na een tijdje na te denken kwamen we op het idee om een bronzen deur te laten maken omdat dit voor ons gezin een mooie en warme betekenis heeft. Zo zijn we bij Monique terecht gekomen. Na een persoonlijk gesprek en foto's te laten zien was Monique meteen enthousiast om dit te gaan maken. Zij heeft ons overal persoonlijk bij betrokken van het begin tot eind. Stuurden telkens foto's van de vorderingen. We mochten bij het gieten zijn. Ik heb samen met mijn zoons het as in de poort gedaan, waarna de askamer meteen ter plekke is dichtgebrand. Helaas moesten we nog even geduld hebben want het beeld moest nog even bij Monique blijven om het op kleur te maken. Sinds een week hebben we het beeld thuis. Het is prachtig geworden en precies hoe wij in gedachten hadden. Het geeft ons veel steun omdat wij hele fijne herinneringen hebben aan die deur. Het is een pronkstuk in de kamer. Wij zijn erg blij dat Monique dit beeld voor ons heeft willen maken. Ze is meedenkend, zorgzaam, begripvol, zeer professioneel en een warm mens.
Sander & Hester     25-09-2020
Helaas hebben wij begin dit jaar afscheid moeten nemen van ons zoontje Quinten na 22 weken zwangerschap vanwege een zeldzame chromosomale afwijking waardoor de zwangerschap moest worden afgebroken.
Nog voordat de bevalling plaatsvond hebben wij Monique op de hoogte gebracht omdat wij graag een blijvend aandenken aan ons zoontje wilde hebben in de vorm van zijn handjes en voetjes. Dat is een heel precies werkje dat gewoon goed moet gebeuren. Helaas durft niet iedereen dit werk aan vanwege de duur van de zwangerschap (onder 24 weken). Monique gelukkig wel.
We hebben gekozen voor het vereeuwigen van zijn handjes en voetjes in brons in een zilveren lijstje. En wat mooi is dat geworden zeg! Onlangs hebben wij het kunstwerk mogen ophalen en wij zijn echt meer dan tevreden. Niet alleen over het afgeleverde werk (zeer professioneel!), maar ook over het gehele proces eromheen. Vanaf het begin was er een klik en liep het proces erg fijn.
Monique heeft eerst afdrukjes gemaakt in het ziekenhuis en we hebben later bepaald wat we precies wilden doen met deze afdrukjes. Niks was te gek of te moeilijk. Onze wensen stonden centraal! Dat is echt heel fijn als je net zoiets vreselijke hebt meegemaakt. Monique heeft ons het gehele proces op de hoogte gehouden met appjes en foto's waardoor wij echt precies wisten waar we aan toe waren en hoe het met het proces stond. Dit was tevens erg persoonlijk en erg fijn. We zijn blij dat we de keuze hebben gemaakt om van haar diensten gebruik te maken en hebben daar zeker geen spijt van!
Chris en Debbie    14-07-2020
Wij hebben afscheid moeten nemen van onze tweede dochter bij een zwangerschap van bijna 22 weken. Monique heeft na haar geboorte, prachtige en zorgvuldige afdrukjes gemaakt van haar handen en voeten. Monique was zeer liefdevol en betrokken, niet alleen naar ons maar ook naar onze dochter. Daarna hield Monique ons van alle stappen op de hoogte. Een wonderlijk proces waarna we een schitterende blijvende herinnering hebben ontvangen van onze dochter! We zijn er enorm blij mee en zeer trots op. Een prachtig kunstwerk vol emotie en zoveel liefde!
Sanne en Mathijs    13-01-2020
Vorig jaar is onze zoon van 7 jaar overleden. Monique is een paar dagen na zijn dood bij ons thuis gekomen en heeft gipsafdrukken van zijn hand en gezicht genomen. Ze dacht heel fijn mee en ging bijzonder lief met onze zoon om.
We besloten van zijn handafdruk een urn te laten maken van brons én een siliconen afdruk. Zo fijn! Doordat dit licht flexibel is heb ik echt het gevoel zijn hand nog te kunnen pakken. Hij ligt vaak bij me in de buurt, zelfs in bed naast mijn kussen.
Monique is een fantastische kunstenares!
Nog steeds: 1000x dank! Lieve groeten
Heidi    11-01-2020
Toen onze lieve moeder van 83 overleed hebben wij gevraagd aan Monique om handafdrukken te maken. Eentje met mijn hand in de hare (dochter) en eentje van haar hand alleen. Iedere keer als we ze zien, zien we haar handen, zo echt. De lijnen, krommingen, echt helemaal precies haar hand. In brons. Kan nooit meer kapot. Zo prachtig. En de manier waarop Monique de afdrukken genomen heeft, ontzettend respectvol en ook daarna. Een herinnering aan onze moeder die telkens weer bij ons tot leven komt, dankzij Monique. We zijn je intens dankbaar hiervoor.Ook dat je ons zo in detail op de hoogte hebt gehouden tijdens het proces. Zo mooi, zo dierbaar! Dankjewel!
Esther    29-12-2019
Onze dochter is met 40 weken in stilte geboren. Monique heeft van haar mooie afdrukken gemaakt van haar handje en voetje. Ze ging heel liefdevol met onze dochter om. Tijdens het proces hield ze ons op de hoogte met mooie foto's.
Het handje en voetje in brons is voor ons een waardevolle herinnering aan onze dochter.
Fam de rouw    19-09-2019
Op 31-07-2019 is onze dochter Ruby geboren met 22 weken zwangerschap … 1 dag later kwam Monique en haar zus bij ons thuis om een voet en handafdruk te maken van ruby … Heel liefdevol gingen ze met ons meisje om … en elke stap die erna gedaan werd hield Monique ons op de hoogte dat was heel fijn … Wij hadden ervoor gekozen om de afdrukjes in brons te laten gieten … De afdrukjes zijn prachtig geworden en een tastbare herinnering voor ons van ons lieve kleine meisje.
Ouders van Toni    04-09-2019
17-12-2018 is onze zoon Toni geboren en overleden met 34 weken. Onze familie heeft voor ons Monique ingeschakeld. Monique wat doe jij je werk met heel veel liefde. We hebben gezien hoe jij de afdrukjes van Toni zijn handjes en voetjes maakte.Wat ging jij liefdevol en met respect om met onze zoon Toni. Tijdens het hele proces hield jij ons op de hoogte door middel van foto's sturen. Monique, je bent een liefdevol persoon. Wij danken jou voor de prachtige en tastbare herinnering aan onze zoon. Maikel & Daisy
Ouders van Kirsten    30-07-2019
Monique is een empathische vrouw die mooi werk levert. Ze is begripvol, werkt netjes en voorzichtig om een afdruk van een handje te maken. Daarna neemt ze je mee in het hele proces tot het bronzen beeldje helemaal af is. Dat proces is op zich al erg waardevol en bijzonder om te volgen. Het is erg fijn om deze tastbare herinnering van onze dochter te hebben en om met dit beeldje af en toe nog 'haar handje vast te kunnen houden'.
We zijn Monique dankbaar voor haar inzet.
Vanessa & William    30-06-2019
Ons engeltje, Owen, vroeg geboren, zullen we altijd missen. Naast de dierbare herinnering van Owen, heeft Monique met liefde, empathie en sympathie ons een fysiek aandenken gegeven. Naast een vakvrouw, is ze begaan, betrokken en zorgvuldig. Ze heeft ons door het hele proces heen goed op de hoogte gehouden. Monique, dank je. Liefs Vanessa & William
Kelly    02-01-2019
Onze drieling is met 22.5 week te vroeg geboren, en ondanks dat onze mannetjes hele kleine handjes en voetjes hadden heeft Monique ze prachtig kunnen vastleggen. Ze is ontzettend respectvol met de jongens omgegaan en heeft ons gedurende het hele proces op de hoogte gehouden met foto's.
We hebben de handjes en voetjes zowel in gips als in bronzen afdrukjes ontvangen in hele mooie gepersonaliseerde doosjes. Ontzettend bijzonder om zo een aandenken te hebben en ze letterlijk nog in onze handen te kunnen houden. Dank je wel Monique.
 Liefs Kelly en Maxwell
Dorothea    30-12-2018
Onze lieve Dineke is op 18 jarige leeftijd overleden, we wilden heel graag iets tastbaars van haar hebben, gelukkig was daar Monique die een prachtige handafdruk van haar heeft gemaakt, die we nog vaak vast kunnen houden, zodat ze toch nog een beetje bij ons is. Monique, je ging met veel respect met Dineke om en hebt ons van begin tot eind meegenomen in het proces, wat heel mooi en waardevol is. Monique je bent een pracht mens, met enorm veel talent, je legt echt je liefde in je werk. Ontzettend bedankt.
 Lieve groet familie Veenstra
Fam Vd Oetelaar.     08-09-2018
Wat een geweldig mooi mens ben je. En mijn vaders hand is een prachtig kunstwerk geworden en een geweldig houvast voor ons. Met zoveel respect en passie doet Monique haar werk. Ze denkt mee in alles.
Fijn dat we jou hebben mogen leren kennen. Bedankt voor al je lieve berichtjes.
 Lieve gr Harold en Carolien.
Barry van Koppen    15-07-2018
Lieve Monique, Ik ben erg blij met het onwijs mooie beeld dat u van mijn overleden zusje en mij heeft gemaakt. Nu heb ik heel mijn leven iets tastbaars en niks is mij meer waard op dit moment. Nogmaals erg bedankt, u bent een goede mens en daarnaast ook nog eens erg goed in uw werk!
Groetjes Barry
Marco    23-06-2018
Heel erg bedankt voor de super nette afdrukjes van een handje en voetje van onze dochter. We hebben er elke dag heel veel aan, en het helpt bij het verwerken.
Heel veel respect voor de manier waarop u te werk gaat. U levert echt vakwerk.
Dina    17-06-2018
Zelfs op vakantie is Monique bereikbaar! En gelukkig voor ons was ze op tijd terug om een handafdrukje te maken van ons overleden zoontje Eli.
Prachtig is 't geworden, een tastbare herinnering!
Gedurende het proces, waarvan wij uitgebreid op de hoogte zijn gehouden, hebben wij ons steeds meer verbaasd over de prijs kwaliteitverhouding van ons bronzen beeldje. Wat een werk, wat een ambacht en wat een kwaliteit! Monique je bent een mooi mens. Bijzonder om te zien hoe jij deze dier- en tastbare herinnering voor iedereen toegankelijk wilt houden. Duizend maal dank! ♡
Rene, Patricia, Barry van Koppen uit Delft    13-06-2018
Lieve Monique Wat zijn wij blij dat wij op het idee kwamen om het handje van onze lieve dochter Tessa in een mooi beeld te laten gieten. Wat een mooi proces! Overal werden wij betrokken met mooie foto's en daarbij de uitleg wat je deed. Onze dochter heeft je wel "wat in de weg gezeten", maar daar hebben we ook zo mooi over kunnen praten en maar ook kunnen lachen. Toen onze dochter op 18 december 2017 overleed was jij snel bij ons om haar handafdruk te maken. Hierbij kreeg ook onze zoon het idee om zijn hand met de hand van zijn zusje te laten maken. Wij zijn zo blij met het resultaat van beide beelden! Al was dit niet gemakkelijk omdat onze dochter gehandicapt was en haar hand erg vergroeid was. Wij hebben twee hele mooie beelden als herinnering aan onze lieve dochter waar we zo blij mee zijn!!! Dank je wel!!!
Corrie Flederus    02-06-2018
Lieve Monique, Gisteren heeft mijn zoon Maarten de bronzen hand van zijn vader bij je opgehaald en naar mij gebracht. Het hele proces had ik wel gevolgd en foto's gezien, maar het dan in je handen kunnen houden is zo geweldig mooi. Het is zo echt zijn hand met alle details die zo duidelijk zijn. Het is fijn om de hand aan te raken, te strelen, stevig vast te houden. Wat je maar wilt. Het is zo'n tastbare herinnering. Het is brons en voelt koud aan, maar onder je handen wordt het warm. Eigenlijk zijn er geen woorden voor, wat het met je doet. En de manier waarop het tot stand is gekomen is zo bijzonder. Zo liefdevol ben je ermee omgegaan. Het gemis is groot, maar de hand biedt troost. Dank je wel voor het maken van dit kostbare stiltebeeld.
Warme groet ook namens Maarten.
Brigitte Stevens    26-04-2018
Ik sluit me aan bij de vorige reacties. Monique heeft een prachtige afdruk gemaakt van de hand van mijn moeder. Het is echt haar hand. Een prachtige herinnering aan haar. Nogmaals bedankt!
Bert van der Beek    23-04-2018
Mijn lieve Ria is van het ene moment op het andere overleden. Haar overlijden overviel me volstrekt. Onmiddellijk ging ik op zoek naar een tastbare herinnering. Een vriend wees me op de site van Monique Derks. Het werd deel van het rouwen om met Monique samen te werken en te zoeken naar de mooiste uitdrukking van haar gezicht op het dodenmasker.
Shanna Kunst    25-03-2018
Mijn vader is 6 weken geleden geheel onverwachts op een veel te vroege leeftijd van 64 jaar overleden. Al gauw had ik de wens om een gipsafdruk te hebben van onze beide handen. Via Google kwamen we direct bij Monique uit. Op zondag heb ik contact gezocht met Monique en de volgende dag konden we mijn wens werkelijk maken. Zo mooi rustig en gedegen en vooral met heel veel respect naar mijn vader toe hebben we de mal gemaakt. De tijd tussen het maken en het ophalen heeft Monique mij zoveel lieve berichten gestuurd, dit vond ik ontzettend fijn. Ik bedoel, Monique had mij of mijn vader immers nooit ontmoet maar ze heeft zoveel inlevingsvermogen. En dan eindelijk brak de dag aan dat ik het stiltebeeld mocht ophalen, hiervoor was ik best zenuwachtig en bij het zien kon ik mijn emoties niet onderdrukken. Wauw wat is dit mooi, zo ontzettend gedetailleerd en waardevol, geen woorden voor. Bij thuis komst kreeg mijn dochter (4 jaar) het stiltebeeld te, zien. Zonder dat ze wist van wie de hand was zag ze in één ogenblik dat is opa zijn hand. Ook mijn zoon van 2 jaar oud herkende opa zijn hand zonder dat ik er naar vroeg, dan kan je stellen dat Monique haar werk meer dan ook verstaat. Mijn petje af hiervoor. Voor mij is het beeld van onschatbare waarde.
Groet, Shanna
Conny Franssen    23-12-2017
Een tijd geleden overleed mijn vader. Ik was op zoek naar een persoonlijke en tastbare herinnering en werd gelukkig op tijd gewezen op Stiltebeeld. Dat was precies wat ik zocht. Monique kon razendsnel schakelen en maakte een prachtige afdruk van mijn vader's hand. Een kunstwerk, maar ook een heel dierbaar aandenken om af en toe vast te houden en heel even mijn vader een stukje dichterbij te hebben.
Monique, dankjewel voor jouw gave om dit soort dingen te maken en voor je warme aandacht daarbij.
Nikky    29-09-2017
Wat ben ik blij dat ik stiltebeeld heb gevonden!!
Een dag voor de uitvaart van mijn opa is Monique nog kunnen komen om een afdruk van de handen van mijn opa en oma samen te maken. Vandaag gegeven aan mijn oma... Hartverscheurend om haar zo te zien, maar zo mooi hoe ze ervan geniet om zijn hand nog vast te kunnen houden!!!
Ik kende Monique niet, maar vanaf het eerste appje wat we stuurde was ze er voor ons. Alsof we haar al lang kende. Ze hield ons op de hoogte van het begin tot het einde dat de afdruk klaar was!! Een aanrader voor iedereen die nog een mooie herinnering wilt houden aan een dierbare.
Math Koch    17-05-2017
Hallo Monique, In 2012 bij het overlijden van mijn moeder kwamen we voor de eerste keer in contact met elkaar. Jij maakte het mogelijk om voor altijd toch iets dierbaars van mijn moeder dicht bij mij te hebben. Vier jaar later kwamen wij weer bij elkaar om mijn ouders weer samen te krijgen. Nu, met beide handen, zijn ze weer bij elkaar. Het is en blijft een beleving om samen met jou het proces te doorlopen. De passie, je begrip, je steun en uiteindelijk jouw kunstzinnige inbreng maken het zo mooi wat er nu is gekomen. Ik kan het niet genoeg keren zeggen: Jij hebt mijn gedachten werkelijkheid gegeven. Dank je voor je steun en het maken van het prachtige beeld.
Hans Rietbergen    24-02-2017
Beste Monique, door toeval bij jouw goede site gekomen … Alleen de naam al! Prachtig. Mijn dochters hebben al een paar jaar mijn (creatieve/muzikale) handen in brons, en vorig jaar heb ik een gipsafdruk laten maken, met hand in 'denk-sfeer'. Het is dus zo mooi en herkenbaar wat jij maakt!! Mijn oren zou ook wel n idee zijn trouwens … ik zal jou bellen, kunstgroet uit Den Haag, Hans Rietbergen.
Martin Hendericks    13-12-2016
Gelukkig is mijn vader nog in leven, hij is 81 jaar en heeft hard voor ons gewerkt,
met zijn handen. Hoe mooi is het dat Monique deze nu heeft vereeuwigd. Ieder litteken heeft een verhaal, verhalen die ik vooraf nooit had gehoord. Een waardevolle bijkomstigheid. Mijn vader vond het erg bijzonder om zijn eigen handen nu vast te houden in brons. Een waar kunstwerk.
Dank je Monique voor het mooie resultaat, maar ook de informatie die je gaf tijdens het proces … Ik had anders nooit geweten hoeveel werk het was geweest.
Douwe, Judith en Yara Prins    02-12-2016
Wat zijn wij blij dat we in contact gekomen zijn met Stiltebeeld. Toen we wisten dan onze zoon het naar alle waarschijnlijkheid niet zou redden na zijn geboorte hebben we alles op alles gezet om mooie herinneringen van hem te (laten) maken. Zo hebben we ook een bronzen afdruk laten maken van Mats zijn handje. Alles was tot in de puntjes goed verzorgd, zowel bij het maken van de afdruk bij ons thuis als het maken van het beeldje zelf. We werden goed op de hoogte gehouden van het proces en voortgang via Whatsapp. Nogmaals heel heel erg bedankt voor dit lichtpuntje in moeilijke tijden!
Esther Heesterbeek    05-10-2016
Heel erg bedankt voor het maken van gipsafdrukjes van mijn neefje. We zijn heel dankbaar voor het prachtige resultaat. Een herinnering voor altijd! Bedankt voor je positiviteit en deskundigheid.
Marlijn    29-09-2016
Het handje van je kind … Vanaf het eerste moment dat je kindje jou vinger vastpakt met dat volmaakte prachtige kleine handje, weet je dat je het nooit meer los wilt laten. Vanaf de geboorte van onze oudste dochter ben ik al verliefd geworden op die kleine volmaakte handjes. Bij de geboorte van onze 2de dochter Jolijn was het gevoel niet anders. Wat is het fijn om hun handje vast te houden. Er een kus op te geven.
Ik kan niet beschrijven hoe moeilijk ik het vond toen ik het handje van onze Jolijn na 21 maanden plotseling voor altijd los moest laten … De pijn voel ik nog dagelijks en zal misschien minder worden, maar zal ik altijd bij me dragen. Hoewel ze voor altijd in mijn hart en in mijn gedachten bij me blijft, vond ik het heel moeilijk dat ik haar niet meer kon vasthouden.
Wat zijn we dagelijks ontzettend blij dat we haar volmaakte kleine handje hebben kunnen laten gieten in brons! Zo hoef ik haar handje nooit echt los te laten en kan ik haar af en toe nog een handje geven en er een kus op geven.
Monique ik ben zo dankbaar dat jij dit voor ons hebt kunnen realiseren. De liefde die je voor je vak hebt is in alles zichtbaar. En wat vonden we het fijn dat je ons kleine meisje met zoveel respect en liefde behandelde bij het afgieten van haar handje. We hebben het ook enorm fijn gevonden dat je ons bij het hele proces wat daarna kwam op de hoogte hebt gehouden van iedere stap die er gemaakt werd. Met een duidelijke uitleg en foto's nam je ons stap voor stap mee. Helemaal bijzonder was het dat we op Jolijn d'r verjaardag aanwezig mochten zijn bij het brons gieten van haar handje. Bedankt voor al je inzet en het meedenken. En vooral bedankt voor het volgen van je gevoel anders was het nooit zo mooi geworden als het nu is.
Liefs Bert, Marlijn en Lieke. Ouders en zus van Jolijn Baas
Els     26-07-2016
Beste Monique, toen Edwin en Sandra eind oktober 2015 wisten dat hun dochtertje voor 24 weken zwangerschap geboren zou worden en niet kon leven, hebben ze mij gevraagd te zoeken naar iets tastbaars als herinnering en zo vonden we de site Stiltebeeld. Het sprak ons meteen aan en ik ben onder de indruk van de respectvolle en integere manier waarop jij in het ziekenhuis met het verdriet van mijn zoon en schoondochter omging. Je hebt daar afdrukjes gemaakt van de handjes en voetjes van Elle. En je hebt, precies zoals zij het wilden, een mooie bronzen plaat gemaakt met voetindrukjes van Elle. Zij heeft in haar zo korte bestaan zoveel indruk op ons allen gemaakt. Dat komt ontroerend mooi tot uiting in de plaat, waarbij haar voetindrukjes met steeds mindere diepte subtiel 'weglopen'. Dankjewel voor alle aandacht die je hieraan gaf.
Joan    20-04-2016
Lieve Monique, wat een liefdevolle persoon ben jij!! Wij zijn je zo dankbaar voor mijn mama's handafdruk. Ik vond het heel erg fijn dat je mij stap voor stap hebt mee laten kijken doormiddel van foto's en hele uitleg erbij!! Vanaf het eerste moment dat je bij ons kwam vond ik dat je iets bijzonder's had! Wat je doet, doe je ook met veel liefde en respect. Nogmaals, heel erg bedankt namens mijn vader, zusje en broertje.
Pytekeg    19-04-2016
Toen ik van stilte beelden hoorde wist ik al dat mijn kleindochter à term doodgeboren zou worden. Na overleg met mijn kinderen heb ik een afdruk van haar handje aan hun geschonken. Moniek was lief zorgzaam en heeft ons stap voor stap bij de hand gehad met het tot stand komen van dit beeldje. Het was een cadeautje van mij aan mijn kindjes die zoveel verdriet hadden, omdat ik me machteloos voelde. Nu een paar weken geleden kregen mijn kinderen een afdruk van het handje van Susanna. Ze vinden er zoveel troost bij, dat maakt me blij in deze zware dagen. Het is zo vreselijk moeilijk om iets te bedenken in zo'n vreselijke tijd waarin je met je emoties zo vreselijk in knoei komt te zitten. Lieve Moniek dankzij jou en je doorzetten is dit tot stand gekomen. Het mortuarium werkte niet mee, maar Yarden gaf je de ruimte. Mijn dank is groot.
De ouders van Susanna    14-04-2016
Wij zijn erg blij dat Monique een bronzen afgietsel heeft gemaakt van een van de handjes van onze Susanna. Het is zo mooi om letterlijk en figuurlijk iets tastbaars te hebben van onze dochter en haar vast te kunnen houden. Omdat ze maar zo kort bij ons was en we nauwelijks de tijd hebben gehad om haar te leren kennen, is het bovendien ook zo fijn dat het beeldje specifieke eigenschappen en trekjes die ze van ons heeft, vastlegt. En tenslotte hopen we dat onze volgende kinderen door het beeldje Susanna ook een beetje kunnen leren kennen. Heel veel dank daarvoor Monique!
Pyteke Goslinga    14-04-2016
lieve Moniek, ik heb vandaag het bronzen handje van mijn kleindochter gezien en was erg ontroerd. Jij hebt je veel moeite getroost om deze afdruk te maken Je liet je niet wegsturen en hebt alles op alles gezet om toch dit afdrukje voor elkaar te krijgen. Mijn kinderen en ik zijn er zo vreselijk blij mee om toch een tastbaar iets te hebben van onze Susanna. De manier waarop je ons mee liet kijken naar het tot stand komen van dit beeldje d.m.v. alle foto`s die je ons appte in alle stadia van het begin de afdruk tot en met het gieten van het handje toe was heel erg fijn
Daphne    23-02-2016
Lieve Monique. Toen ons kindje overleed, wilden we heel graag iets hebben om voor altijd bij ons te houden. Een mooi aandenken … Wij hadden al mooie foto's laten maken, maar wilden ook graag iets tastbaars hebben. Via het internet ben ik je tegen gekomen en wat een geluk! Na een paar berichtjes over en weer stond ons afspraakje vast. Je bent naar het Mortoarium in het ziekenhuis gekomen. Waar ons zoontje Ramy lag. Je ging zo lief en teder met hem om. Je hebt afdrukjes van zijn handje en voetje genomen. Je vroeg of wij ook een portretje wilden (afdrukje van het gezicht) wat ons in de eerste instantie een beetje "gek" leek. Maar des te blijer zijn wij dat we dat hebben gedaan … Niet om thuis neer te zetten,maar meer voor ons zelf om te bewaren. In een mooi gesloten doosje, echt voor ons. Het is zo mooi geworden zo gedetailleerd,precies ons kindje. De afdrukjes van het handje en voetje zijn ook zo precies. Zelfs de kleine nageltjes zijn zichtbaar! Ook zo precies, alle lijntjes en plooitjes zijn zichtbaar. Wij zijn blij met de keuze om het in brons laten gieten. Nu hebben wij het in het zicht staan en kunnen de andere kinderen het aanraken en voelen. Ik kan niet vaak genoeg zeggen, hoe blij we ermee zijn! De afdrukjes "leven" echt bij ons. Er wordt veel naar gekeken en aangeraakt. Zowel door ons als onze kinderen. Nu is onze Ramy toch nog een beetje bij ons … Lieve Monique je bent een engel! Je doet mooi werk! En hebt ons continu op de hoogte gehouden.
Erik en Bea     06-12-2015
Lieve Monique, Voor ons vandaag precies een jaar en 1 dag geleden dat Dinand is overleden. En vind het nog steeds lastig om er op dit moment iets over te schrijven voor je gastenboek. Maar jij verdient zeker een berichtje op je site.
Dinand heeft bijna een jaar gevochten tegen een hersentumor, maar op een gegeven moment moest hij het gevecht opgeven.
En in die laatste fase kwamen wij in contact met Monique.
Aangezien Dinand zeer snel achteruit ging en wij toch heel graag een tastbare herinnering wilden hebben. Heeft Monique alles op alles gezet om dat te doen. Wat een ontroerende herinnering … het laatste werkstuk van Dinand!! Monique was zelf niet tevreden met de afdruk … Maar wij daarentegen des te meer!! Wij hebben er een mooie stolp omheen gezet en een foto van onze jongen. Het gemis en verdriet blijft. Bij elke stap die je zet is hij bij je. Maar om dan toch zoiets moois te hebben als zijn volledige hand … heel waardevol … Monique heel erg bedankt voor je inzet , warmte en liefdevol geduldige momenten met Dinand … veel liefs Erik Bea en de kinderen
renate,remco,bas,fay en lara*     17-09-2015
lieve monique, Nu na vele jaren kan ik zeggen dat we iedere dag nog steeds intens genieten van onze Memory Butterfly. We hebben dan ook geen seconde na hoeven te denken over je vraag, of je mee mocht doen aan de funeral award 2015.
Van ons heb je nl al gewonnen, nu de jury nog.
sterkte zaterdag 19-sept 2015
we duimen voor je (onze) Memory Butterfly.
xxx van ons
Vanessa    16-07-2015
Lieve Monique,
ik was 4 maand zwanger toen mijn vader plotseling overleed. Je hebt van zijn grote handen een prachtig bronzen kunstwerk gemaakt voor mij en mijn zusje. Mijn vader was een "gouden vent" en het brons lijkt op goud, wat ik werkelijk fantastisch vind.
Toen mijn dochtertje werd geboren vond ik het een mooi gebaar haar kleine handje te vereeuwigen in brons. Op deze manier kan opa zijn kleindochter toch een beetje vasthouden. Tijdens het vervaardigen hield je me op de hoogte van het proces wat erg fijn was. En bovendien ook leerzaam. Wat een tijdrovende klus en wat werk je gedetailleerd! Kortom: super enthousiast over jou als fijn en meelevend persoon, jouw werkwijze en het resultaat!
Aniek    18-04-2015
Hoi Monique, Bedankt voor het maken van de handafdruk en 3d-hand van mijn vader. Het is erg fijn om zoiets tastbaars te hebben. Je hebt erg je best gedaan en hebt onze verwachtingen meer als waar gemaakt. Bedankt!
yolanda    13-04-2015
Hoi Monique, In januari ben je geweest om een handafdruk van mijn partner te maken.
Ik moet zeggen dat ik het wel heel mooi vind om zijn hand te hebben.
Is er toch nog een stukje bij mij.
Kiki, Rense, Alban, Michailja    09-04-2015
Dank je wel voor het mooie dodenmasker van onze lieve vader en man.
Mijn moeder was enorm blij met de liefde die je toonde tijdens het maken ervan.
Ik weet dat dit precies was wat mijn vader bedoelde en wilde, in zijn herinnering...
Paul Timmermans    08-03-2015
Beste Monique,
Het mooiste wat ons is overkomen na terugkeer uit Santiago de Compostela,
was wel de "onthulling" van de bronzen beelden die je in opdracht van onze vrouwen hebt gemaakt. Zelfs kleine details ben je niet vergeten. Hartelijk dank hiervoor en we genieten er elke dag van.   Frans en Paul Timmermans
Joep en Minke    13-02-2015
Lieve Monique, Heel veel dank voor de prachtige bronzen hand- en voetafdruk van ons lieve zoontje Yún. Op deze manier is hij toch een beetje tastbaar aanwezig.
We vonden het traject heel fijn, je hebt echt de tijd voor ons genomen.
Een hele bijzondere ervaring was dat we ook bij het bronsgieten aanwezig mochten zijn, dank daarvoor!   Liefs, Joep en Minke
Ouders van Sophie P.    02-01-2015
Het is stil om mij heen en in mij … om mij heen gebeurd er van alles maar ik … ik ben stil en verdoofd. Ik kijk naar de mooie bronzen beeldjes van jouw voet, hand en oor … ik raak ze aan en sluit mijn ogen, heel even ben je weer bij mij, ga ik terug naar het moment dat ik je nog in mijn armen had … Stil en Koud en zo Geliefd.
In maart 2013 na 8 maanden zwangerschap kwam onze dochter Sophie in mijn buik te overlijden. Via de uitvaartonderneemster kwamen wij in contact met jou Monique.
Jij kwam aan huis en ging heel voorzichtig en lief te werk en maakte een hand, voet en oor afdruk van ons klein kwetsbare dochtertje Sophie.
Na 1 jaar hadden wij weer de energie en wisten toen wat wij met de afdrukjes wilden en namen weer contact met jou op. Samen met jou hebben wij besloten om een bronzen beeldje te maken van haar voet en hand op een sokkel van rosekwartssteen en een bronzen afdruk van haar oortje in een zilverlijstje. Jij hield ons tijdens het hele proces op de hoogte telefonisch en via whatsapp, tevens bood jij aan dat wij een kijkje mochten nemen tijdens het proces. Het resultaat is ontzettend mooi geworden.
Lieve Monique, bedankt voor jou oprechte betrokkenheid, medeleven en persoonlijke aandacht tijdens het hele proces. Tevens willen wij jou bedanken dat jij het mogelijk maakt een mooi tastbare herinnering te hebben van onze dochter Sophie.
Een hartelijke en warme groet, Ouders van Sophie P.
Marieke    07-08-2014
Als dochter wilde ik graag een tastbare herinnering laten maken van mijn zieke vader, als steun en troost voor mijn moeder. En wat is er nu persoonlijker en veelzeggender dan een afdruk van een hand? Bij leven ben ik samen met mijn vader het proces ingestapt waarbij we allebei het contact met Monique als erg fijn hebben ervaren.
Met haar berichtjes en foto's werd het proces van het afgietsel tot aan het uiteindelijke resultaat, voor ons levendig gemaakt. De hand is erg mooi geworden.
Mijn vader is op dit moment nog bij ons, maar we leven met de dag...
Ik ben blij dat ik dit gedaan heb voor mijn moeder.
Fam. B    25-06-2014
Hallo Monique,
in november begon ons intense contact. Mijn man, onze vader was overleden. In deze moeilijke periode is er besloten om een handafdruk te laten maken. Op een dag kwam jij met assistent om het hele proces te beginnen. Wat ons hierbij opviel was de tijd die je ervoor neemt, de passie en liefde voor de naasten en overledene. Dat deed ons enorm veel deugd en gaf ons ook veel vertrouwen voor het hele proces. Op een gegeven moment begon onze moeder te twijfelen of zij het proces wel door wilde zetten. Ook hier had je begrip voor de moeilijke situatie. Uiteindelijk heeft zij toch doorgezet, wat een goede beslissing was. Mijn man, onze vader heeft bij een sessie met paranormaal medium Peter van der Hurk verteld over de "metalen" hand. Hoe bizar is dat en gelijk een teken om door te zetten. Tijdens het hele proces hield je ons op de hoogte met foto's en apps. In april werd de hand dan eindelijk gegoten. Wij mochten bij dit proces aanwezig zijn in Afferden. Wat een enorme belevenis was dat. Enkele weken later was de bronzen handafdruk in het bezit van onze familie. En wat is het toch mooi geworden. Mijn moeder, wij en onze kinderen pakken zeer regelmatig de hand. Iets "eigens" en tastbaars na dit grote verlies.
Wij willen je hartelijk danken voor je geduld. Daarbij hopen wij een positieve bijdrage te leveren aan het verdriet/geluk om ook anderen over de streep te trekken om een afdruk te maken.
Noor Dietvorst    16-02-2014
Lieve Monique,
Direct na het overlijden van onze dochter Mara van 3 vroegen wij jou om een mooi bronzen voetje. Dat heb je gedaan op een prachtige manier. Voor ons en ook voor de oma's en de opa's. Zo houden wij de herinnering aan onze dochter levend.
Dank je wel voor je betrokkenheid en je persoonlijke aandacht.
Hartelijke groet, Noor Dietvorst, moeder van Mara
J.D. Den Haag    29-11-2013
Mw M. Derks van Stiltebeeld weet op een integere en prettige manier een mooie en blijvende herinnering te geven aan diegenen die achterblijven.
Het resultaat van het dodenmasker is prachtig! Mw Derks heeft ook een heel mooi fotoboekje gemaakt waarin het karakter van mijn vader volledig tot zijn recht komt.
Onze dank hiervoor! Ook namens mijn moeder.  J.D.
Willy, Hans, en Hailey    25-11-2013
Beste Monique. Toen ik jou voor de eerste keer in het najaar van 2012 aan de telefoon had dacht ik dat komt vast goed. En toen je bij onze zoon en vader van Hailey aan George zijn ziekbed stond met alle rust, geduld en liefde om een afdruk van zijn hand te maken ging het prima. De hand is super mooi geworden. Wij hebben samen met George en Hailey besloten de hand als urn te gebruiken. George is op 18-04 2013 overleden. "Een hand vol herinneringen geeft blijvend houvast"
Monique: Ondanks deze moeilijke tijd zijn wij toch blij jou te hebben mogen leren kennen, je bent een schat van een vrouw.
Groet: Willy, Hans, en Hailey Berg.
Jolanda Piet en Nynke    14-10-2013
Lieve Monique, Onze kleine Kjeld konden wij niet bij ons houden. Gelukkig kwam jij op ons pad waardoor we dit engeltje nu voor altijd bij ons kunnen houden. Je hebt van Kjeld een dierbaar beeldje gemaakt, een mooie herinnering aan dat wat onze zoon had moeten worden. Dank voor je inzet en betrokkenheid.
Jolanda    18-06-2013
Prachtige site maar ter info: Er staat een type fout onder het kopje Doodgeboren baby's
omdat het te veel vroeg ter wereld komt, de woorden te en veel horen andersom te staan. Groetjes
    Bedankt, heb 't aangepast!  (Monique)
Erik & Annieke     03-12-2012
Lieve Monique,
dank voor de tastbare maar vooral waardevolle herinnering aan onze dochter Isabelle.
renate, remco, bas, fay en lara*     17-09-2012
Hoi Monique,
toen ik van je hoorde, wist ik niet wat ik moest denken. Maar toen ik op je site keek wist ik wel wat ik wilde. Een paar dagen nadien hadden we voor het eerst contact. De manier waarop je met me mee heb gedacht en de manier waarop we tot een beeld zijn gekomen is fenomenaal. De binding die jij met mij hebt vergeet ik nooit meer. Het inzicht dat je me getoond hebt, de betrokkenheid en inzet is groots. Nu hebben we een Memorybutterfly zoals jij het noemt. Wij zeggen dat we een deel van Lara* terug hebben om naar te kijken. Zonder jou hadden we dit niet gehad. Je bent dus niet te beroerd om ook voor jouw nieuwe dingen te proberen. En toen we het beeld kwamen op halen hebben we er gewoon een feestje van gemaakt. Nu staat het beeld bij ons thuis en tijdens het langslopen en als we televisie kijken gaat ons zichtsveld iedere keer naar het beeld. We genieten er dan intens van. We kunnen iedereen aanraden om met Monique een stiltebeeld te maken. Dit idee heb ik nl dat we het samen gedaan hebben. Monique heel heel erg bedankt voor het maken van een beeld. Je bent een toppertje.
Groeten van ons: Renate Bas Lara* Fay en Remco
simone slotman    13-08-2012
Lieve Monique, Ik bewonder jou " bevlogenheid" en de wijze waarop jij over jou werkzaamheden spreekt. Respectvol, integer en betrokken … dat siert jou als mens! Dat jij ook zorg draagt, in een voor nabestaanden verdrietige tijd, daar twijfel ik niet aan. Ook dat is heel waardevol. Ik heb het vandaag als heel prettig ervaren jou te ontmoeten! Warme groet, Simone
Nicole van Gils    11-08-2012
Een aantal jaren terug was ik voor mezelf mijn laatste wensen aan het opschrijven, om mijn nabestaanden niet op te zadelen met een heleboel vraagstukken in het geval dat ik onverwachts zou komen te overlijden. Gaandeweg mijn zoektocht op internet naar belangrijke zaken om vast te leggen, kwam ik op deze site terecht. Ik was zo onder de indruk, dat ik de gegevens direct heb opgenomen in mijn wilsbeschikking. Echter kon ik toen nog niet vermoeden dat mijn lieve vriendin zou gaan sterven, maar gelukkig herinnerde ik me deze site en heb haar nabestaanden erop gewezen. Na hun akkoord heb ik gebeld, en ondanks dat je in Frankrijk op vakantie was, stond je me uitgebreid te woord. Binnen 10 minuten nadat je in Nederland was, sms'te je me 's avonds laat nog en na een uitgebreid en respectvol contact ben je op zondag het hele eind komen rijden om een afdruk te maken. Je informeerde uitgebreid naar onze wensen, legde uit wat en hoe je het ging doen, liet weten hoe het gegaan was, wenste ons sterkte op de dag van de crematie en stuurde foto's van de verschillende stadia van je creatie. Zoo met gevoel en zoo respectvol, dat heeft een diepe indruk op me achter gelaten! Ik kan dit echt iedereen aanraden, want de nabestaanden van mijn vriendin zullen enorm troost putten uit dit waardevolle aandenken. Dankjewel Monique, buiten dat het prachtig is wat je maakt, geef je zoveel meer dan dat! Liefs, Nicole.
Sabine    07-08-2012
Ik vindt het super wat je doet. Heb me eigen moeder vandaag moeten loslaten, was een mooie dienst en dan krijg ik van jou foto's door over hoe het er voor staat en hoe het er tot nu toe al uit ziet. Ik vindt het echt heel moooi, is echt zoals de hand van me moeder was. Bij deze wil ik je heel erg graag bedanken.
Sara    04-06-2012
Ik was ooit kraamverzorgster in een gezin waar eerder een 2ling voor de geboorte was overleden en nu een gezonde zoon was geboren. De ouders hadden prachtige hand- en voetafdrukjes van de baby's samen met silhouet-foto's van hun gezichtjes, ik was erg onder de indruk. Kan me voorstellen dat ouders graag zo'n tastbare herinnering aan hun kindje(s) willen hebben. U doet mooi werk!
Inge Bogaards    01-04-2012
Hallo Monique, We hebben vanmiddag staan praten bij Debby thuis. Ik heb de websites bekeken en het is erg mooi en zeer dankbaar werk wat je doet. Mijn complimenten! Groetjes, Inge
Handjes en voetjes

W* 40 weken bronzen handjes en voetjes
zie Familie Teunissen

Joes

Joes* drie dagen, gepatineerd brons
zie Rody en Sara Lamper

Thuisaltaartje voor Bo

Thuisaltaartje voor Bo
zie Ouders van Bo

Verkleinde voetjes hanger

S. 21 weken, 3D verkleiningen van voetafdrukjes naar 925 Sterling zilveren sieraadjes
zie Elisa en Amber

Deur als urn

Bronzen deur als urn
zie Angela

Voetafdrukjes op bronzen plaat

Voetafdrukjes op 'n bronzen plaat
zie Chris en Debbie

Handafdrukken van moeder en dochter

Handafdrukken van
moeder en dochter
zie Heidi

Handje, echt en brons

Handje, echt en brons
zie Fam de Rouw

Bronzen handjes en voetjes drieling

Bronzen handjes en voetjes van de drieling
zie Kelly

Lijst handje  en voetje

Lijstje met handje
en voetje
zie Marco

Handafdruk broer en zus

Handafdruk van
broer en zus
zie Rene, Patricia, Barry van Koppen

Dubbele handafdruk

Dubbele handafdruk
in gips
zie Shanna Kunst

stolp

Stolp met hand van Dinand
zie Erik en Bea