×
Home Fotogalerij Hand- voet- en oorafdrukken Urnen en herinnerings-beelden Engelenkindjes en overleden kinderen Memory Butterfly Gezichtsafdrukken en dodenmaskers Persoonlijke beelden en vormgeving Procedure en werkwijze Veel gestelde vragen Gastenboek Contact - Links

Stiltebeeld

Dodenmaskers

2 gipshanden ineen
Menu
Dodenmasker afdruk

Het 'lossen' van de gezichtsafdruk
voor een dodenmasker

Het maken van een dodenmasker is een eeuwenoude traditie.
Het is eigenlijk een soort driedimensionale foto, een afbeelding. Daarnaast is het een uiting van respect, liefde, waardering en eventueel maatschappelijke positie die iemand bekleedde.

Klaar om gipsafdruk te maken

Negatieve gezichtsafdruk,
met steunmal, klaar
om gipsafdruk te maken.

Bij bijzondere persoonlijkheden wordt een dodenmasker nogal eens gebruikt bij overzichtstentoonstellingen, exposities of persoonlijke biografie├źn en geschiedschrijvingen.
In sommige families is het een traditie die van generatie op generatie wordt voortgezet.
Dodenmasker op sokkel

Dodenmasker bewerkt,
op marmeren sokkel

Stiltebeeld kan op verzoek een dodenmasker of gezichtsafdruk van uw dierbare maken. Dit kan uitgevoerd worden in gips of brons.
Een dodenmasker maken is een bijzondere vorm van vastleggen die langzamerhand terugkeert en steeds meer gewaardeerd wordt.

Dodenmasker in bewaardoos

Dodenmasker in bewaardoos
om af en toe naar te kijken
of weer weg te bergen

Een dodenmasker maken is mogelijk in de kist, het bed, thuis, mortuarium of op iedere andere gewenste plek.
Alles rondom het hoofd en de romp van de overledene, de kist, bed en zijn kleding wordt zorgvuldig afgedekt tegen vlekken.
Na het maken van de afdruk worden restjes materiaal voorzichtig schoongewassen en blijft de overledene nog altijd gewoon te bezoeken voor familie en nabestaanden.
U kunt ook daarna nog afscheid nemen.

Detail

Detailfoto dodenmasker