×
Home Fotogalerij Hand- voet- en oorafdrukken Urnen en herinnerings-beelden Doodgeboren baby's, engelenkindjes en overleden kinderen Memory Butterfly Gezichtsafdrukken en dodenmaskers Persoonlijke beelden en vormgeving Procedure en werkwijze Veel gestelde vragen Gastenboek Contact
logo

Stiltebeeld

Herinneringsbeelden, Handafdrukken en Urnen

Menu

Persoonlijke beelden en vormgeving

Groot hoefblad in brons

Groot hoefblad als
grafmonument, ook als
vogelbad of tuinbeeld

Een uitvaart is tegenwoordig een heel persoonlijk op maat gesneden afscheid. Rondom het kijken naar de persoon en wie hij was, wordt vaak een mooie, passende uitvaart geregeld.

Voor de vormgeving van een urn of herinneringsbeeld kan ook naar deze bijzondere karakteristieken en eigenschappen gekeken worden. Soms wordt er gekozen voor een persoonlijk beeld, soms ook voor een naar een thema gemaakte urn.

Santiago wandelaars

Santiago wandelaars, Herinnerings beeld aan een bijzonder moment in 't leven.

Wat u ook wenst, welke vorm u ook inspireert, er kan samen over gedacht en gesproken worden. Wensen zoals het bewaren van as in een beeld of een persoonlijk beeld voor in een tuin of op een graf kunnen besproken worden. Bronzen beelden zijn hol en daarom uitermate geschikt om als asdrager te fungeren. Het beeld kan gevuld worden met as en vervolgens dichtgelast worden. Er ontstaat dan een echt ‘herinneringsbeeld’. Ook kan ik samen met u een ontwerp maken naar aanleiding van gesprekken, herinneringen en ideeën.

Planten in gips of brons

Diverse plant en natuurvormen in gips, ook als bronzen ornamenten uit te voeren voor op een graf.

Een persoonlijke vormgeving heeft als prettige bijkomstigheid dat u de vorm van een traditionele ‘urn’ kunt loslaten en verder kunt denken over een beeld of vormgeving welke ook als asdrager kan fungeren. (Als u in uw omgeving liever niet kenbaar maakt dat het een asdrager betreft zal dit in elk geval aan de vorm niet meteen herkenbaar zijn.)
Pas wanneer u uw verhaal erbij vertelt kan de werkelijke functie en uitleg van het beeld voor de omgeving ook die betekenis krijgen. Anders is het voor omstanders gewoon een mooi, uniek beeld.