×
Home Fotogalerij Hand- voet- en oorafdrukken Urnen en herinnerings-beelden Engelenkindjes en overleden kinderen Memory Butterfly Gezichtsafdrukken en dodenmaskers Persoonlijke beelden en vormgeving Procedure en werkwijze Veel gestelde vragen Gastenboek Contact - Links

Stiltebeeld

Memory Butterfly

Drieling
Menu
Vlindervleugel met voetjes

De vlinder wordt aangepast op de verhoudingen van de afdrukjes en speciaal in overleg ontworpen en uitgevoerd

De 'Memory Butterfly' is speciaal ontwikkeld ter nagedachtenis aan overleden (zieke) kinderen, doodgeboren baby’s en prematuren omdat vooral deze groep nabestaanden letterlijk met lege handen komen te staan. Het verlies slaat een gat in de blijde afwachting van nieuw leven of de belofte van een opgroeiend kind wat nog een hele toekomst voor zich zou hebben. Het kleine, zieke of ongeboren rupsje wat zich zou moeten ontpoppen tot een prachtige vlinder, zoals het beeld ook verbeeldt, staat symbool voor het jonge gezinslid wat iedere dag gemist wordt.

Vlindervleugel met handjes en voetjes

Afhankelijk van de afdrukjes kan er ook plat op de vleugel een afgietsel afgebeeld worden

De vlinder krijgt letterlijk een plaats in het midden van een familie.
Het afgietproces op locatie en de verwerking van hand- voet- of oor afdrukjes van het kindje in het beeld maken het extra persoonlijk.
In alle gevallen spreken de families van een soort van ‘hereniging’ van hun gezin en zou het idee van een grafje of urnenmuur, ver weg op de begraafplaats, een pijnlijk gevoel van scheiding en onnatuurlijke opsplitsing van de gezinssituatie betekenen.
De persoonlijke en unieke afdrukjes, de mogelijkheid om as in het beeld te bewaren, de unieke vormgeving per beeld, het overleg over materialen en mogelijkheden van uitvoering, maken van ‘Memory Butterfly’ het meest persoonlijk herinneringsbeeld van een overleden dierbare.
In samenspraak kan er natuurlijk ook voor een heel eigen en persoonlijke vormgeving of symbool gekozen worden. In principe is alles wat denkbaar is mogelijk.

Vlinder op steen

In 't lijfje van de vlinder zit de as, de roze kwartssteen
is een bewuste keuze
van de ouders


‘Memory Butterfly’ is een symbolische erkenning van de geboorte, het bestaan, de trots en het overlijden van het (nog) ongeboren of veel te vroeg overleden kindje wat met het vlinderbeeld een volwaardige plek in de gezinssituatie inneemt. In het geval van oudere overleden kinderen of dierbaren is het een kostbaar en persoonlijk sieraad en ‘urnament’ in huis en pas herkenbaar als urn wanneer daar door de naasten zelf verhaal aan wordt gegeven.

Wilt u iets meer lezen? Klik dan hier!


  Vlinder

Bronzen vlinder met
hand en voetafdrukjes
in vleugels op glasbrok

Memory Butterfly heeft meegedaan aan de International Funeral Award 2015