×
Home Fotogalerij Hand- voet- en oorafdrukken Urnen en herinnerings-beelden Engelenkindjes en overleden kinderen Memory Butterfly Gezichtsafdrukken en dodenmaskers Persoonlijke beelden en vormgeving Procedure en werkwijze Veel gestelde vragen Gastenboek Contact - Links

Stiltebeeld

Procedure en werkwijze

Bronzen babyvoetjes
Menu

Wanneer u te maken heeft met een overlijden is er altijd een zekere tijdsdruk om de uitvaart goed en efficiënt te regelen. Soms neemt de uitvaartondernemer het initiatief, maar vaak wordt het eerste contact met mij direct door de naasten en familie gelegd.

Het is raadzaam, wanneer het een uitvaart betreft, om de volgende adviezen hierbij in acht te nemen:

U of uw uitvaartondernemer kunnen direct telefonisch contact opnemen via het mobiele nummer van Stiltebeeld: 06-12417456
Laat bij geen gehoor in elk geval altijd een ingesproken bericht na. Geef duidelijk uw naam en telefoonnummer. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld. Indien er binnen een paar uur geen contact is geweest adviseer ik u om nogmaals te bellen, een email (Stiltebeeld@gmail.com) te sturen of een WhatsApp of SMS contact te sturen. (Door de soms slechte mobiele verbinding wordt er niet altijd een gemiste oproep geregistreerd op mijn telefoon waardoor ik u mogelijk niet zou kunnen terugbellen).

Hand-urn

Handafdruk vader, tijdens zijn ziekte door de dochter aangevraagd, om als steun te fungeren voor zijn echtgenote na zijn overlijden.

Het maken van afdrukken is op elke locatie mogelijk. Waar in Nederland, België of Duitsland het ook is, ik kan altijd naar u toe komen. Hiervoor worden wel de kilometerkosten berekend.

Eerst overleg ik met u wat de globale wensen zijn. Soms gebeurt dat telefonisch wanneer iemand ergens anders opgebaard ligt. Bij bezoek aan huis kunnen er ter plaatse wensen en mogelijkheden besproken worden. Het belangrijkste is dan om te bepalen welke afdrukken u graag wilt; handen, voeten, oren en gezicht behoren tot de afgietmogelijkheden. Details over hoe het beeld er verder uit gaat zien komen pas in een later stadium aan de orde. Het is dus absoluut geen probleem wanneer er nog geen concreet idee is. Het veilig stellen van een mooie en bruikbare afdruk is in dit stadium het belangrijkste. Wanneer duidelijk is hoeveel en wat voor afdrukken u graag wilt, wordt alles rondom de overledene goed beschermd om vlekken te voorkomen. Het afgieten neemt, afhankelijk van de hoeveelheid afdrukken, met het afdekken en opruimen wel enige tijd in beslag. Het is raadzaam om hier de rust en wat tijd voor te reserveren om een optimaal en mooi resultaat te krijgen. De ervaring leert dat de ochtenduren vaak erg rustig en daardoor geschikt zijn om afdrukken te maken. Na het maken van de afgietsels worden restjes materiaal voorzichtig schoongewassen en blijft de overledene toonbaar voor familie en nabestaanden. U kunt ook daarna nog gewoon afscheid nemen.

Binnen een dag laat ik u weten of de afgietsels gelukt zijn. Wanneer dit het geval is hoeft u verder geen gedachten meer te hebben over het vervolg. Het belangrijkste is dan het regelen van een mooie uitvaart zoals u dat wenst. Heel soms lukt een gietsel niet. Er moet dan bekeken worden of er een nieuw, tweede gietsel gemaakt kan worden en op welk moment. Op het moment dat u er aan toe bent wordt er in de periode na de uitvaart door u weer contact opgenomen en kijken we verder wat de persoonlijke wensen en ideeën zijn.